Corona Beleid

Regelgeving vanwege overheidsmaatregelenDe overheid heeft bepaald dat gezelschappen van meer dan één huishouden of meer dan 4 volwassenen niet meer samen mogen komen. Dit betekent voor veel groepen die naar Huize Tergast willen komen, dat ze moeten annuleren. Bij een annulering gelden (helaas) de normale annuleringsregels. Dat betekent in uw geval dat u 90 of 100% van de kale huur verschuldigd bent. De kosten van schoonmaak, energie en toeristenbelasting krijgt u zonder meer teruggestort.

Annuleringsverzekering

Als u het huis niet kunt benutten vanwege overheidsmaatregelen, kunt het beste contact opnemen met uw annuleringsverzekering. Iedereen die vóór 28 februari 2020 een allrisk-annuleringsverzekering (bij ons) heeft afgesloten, kan de kosten van een annulering terugkrijgen via de verzekering.
Na 28 februari geldt een overheidsmaatregel vanwege corona voor verzekeraars niet meer als reguliere annuleringsgrond. In geval van ziekte (door corona) kan dat evenwel anders liggen. U doet er goed aan in ieder geval contact op te nemen met uw verzekeraar. Als u geen annuleringsverzekering heeft afgesloten, heeft u bewust gekozen voor het financiële risico dat u loopt als u onverwacht moet annuleren. Corona is geen onverwachte gebeurtenis meer, dus iedereen die na 15 april heeft geboekt, heeft bewust het risico van een nieuwe opleving met alle gevolgen van dien genomen.

Consumentenbond en annuleringen vanwege overheidsmaatregelen

Overgenomen van de website:
“Kun je door de RIVM maatregelen niet meer met een groep vrienden naar een geboekt vakantieverblijf, dan ben je voor de annulering afhankelijk van de voorwaarden van de accommodatie. De aanbieder kan je de dienst namelijk wel leveren, maar je kunt er geen gebruik van maken. Is het niet goed mogelijk om je als groep aan de maatregelen te houden in de accommodatie? Probeer dan samen met de accommodatie tot een oplossing te komen.”

Coulanceregeling

De coronamaatregelen raken ons allen. Noch u als gast noch de huiseigenaar heeft daar schuld aan. Wij geven in reactie op het verzoek van de consumentbond iedereen de helft van de annuleringskosten terug alsmede de verbruikskosten, zoals eindschoonmaak, energiekosten, toeristenbelasting en borg. Deze coulanceregeling geldt voor annuleringen van boekingen die in het tijdvak vanaf 14 oktober plaatsvinden, totdat men weer met meer dan 4 volwassenen samen mag komen.
Kosteloos omboeken is niet mogelijk.

Als verblijf in een vakantiehuis verboden is

Als het volgens de Corona-regelgeving verboden is om een vakantiehuis beschikbaar te stellen, dan worden de volledige kosten teruggestort of kunt u kosteloos omboeken.

Tot besluit

We vinden het heel vervelend dat de huidige maatregelen iedereen pijn doen. Als gast kunt u niet genieten van de welverdiende rust en de huiseigenaar blijft zitten met hoge kosten. We hopen dan ook dat deze maatregel van de rijksoverheid snel weer teruggedraaid wordt.

Huize Tergast blijft beschikbaar voor 1 huishouden of voor maximaal 4 volwassenen, waarbij kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld worden.

Update: 10 december 2020